London baby !



Är så glad ! Både jag och Linda har fått ledigt från jobbet för att åka till London i slutet av April. Vi har bestämt datum och så och för två personer flyg tur och retur ligger det på 754 kr ! Helt sjukt billigt haha 325 kr var typ. Sen har vi gluttat lite på hotell också och det var inte heller så fruktansvärt dyrt. Ca 1500 för 3 nätter. 750 kr var där, så sammanlagt ca 1000 lappen för flyg och boende. Lite extra kostnad så som flygbuss om ingen kan skjutsa oss tex, sen tåg eller taxi till hotellet. Vi kommer vara där 3 nätter och nästan 3 hela dagar för flygen går så bra tider.

Känns så bra att det är bestämt nu. Har redan lagt undan pengar den här månadslönen som var och hinner få 2 till innan vi drar ! Ska inte behöva snåla där iallf, ska kunna shoppa mycket mycket. Kanske till och med beställer med 2 väskor på tillbaka vägen. Vill inte riskera att det väger för mycket eller inte får plats hahah..

Har hört om så mycket bra butiker där på senste tiden, och vissa är ju sjukt billiga. Snubblade in på en blogg som hade lagt upp lite tips. Snodde lite av den:



Varuhus

Harrods – “The world’s most famous department store” I detta lyxiga varuhus som grundades redan 1834 hittar du allt från lyxig choklad till senaste Chloé-väskan. Här finns allt! 87-135 Brompton Road, Tube: Knightsbridge
Selfridges – Blandat! Här finns alla klädmärken du kan tänka dig, Allt från high street fashion till dyra designerplagg! Om du har vägarna förbi kan du ju alltid ta en snabbrunda på första våningen och klämma på alla snygga märkesväskor! Oxford Street
Harvey Nichols
– Är tillsammans med Harrods bland de två första varuhusen i världen! Lyx och design 109-125 Knightsbridge Tube: Knightsbridge


Stora klädkedjor

Top Shop – Den största och bästa Top Shop affären finns på Oxford Circle. På fyra hela våningar ryms bland annat, fashion style advisors, café, vintage avdelning, en stoor skoavdelning, inredningsprylar etc. etc.
Top Man – en hel våning dedikerad till killarna – ta hit era pokjvänner! Finns jättemycket snyggt!
New Look – Skohimmel, dinsko-priser här! Här kan man alltid fynda nåt par skor och accessoarer.
Dorothy Perkins – Mycket snygga accessoarer och skor till bra (H&M)priser.
River Island – Snygga skor!
Urban Outfitters – Som den i Stockholm fast två våningar extra fylld med internationella märken, otroligt coola och retro inredningsprylar och snygga accessoarer (oxford circle granne med stora Top Shop)
Miss Selfridges Top Shop-liknande kläder, samma priser som Top Shop. Om du gillar topshop, älskar du Miss Selfridges (ligger mellan Top Shop och Urban Outfitters)
Primark – Billigheternas billighetskedja, allt är billigt inget kostar över 15 pund! Kvalitén är dock inte så bra. Oxford Street
American Apparel – You know it. Finns både på Oxford street & Carnaby Street (nära regent street)


Shoppinggator/områden

Förutom Oxford Street finns det flera gator som är värda att besöka för bra shopping. Några av dem är Carnaby Street och Brick Lane för mer ungdomligt mode och Bond Street och Kings road för mer exklusivare.

Angående Oxford Street så kommer det vid första besökat minst ta en eller två dagar. Men jag rekommenderar att inte gå in i varenda turistshop eller varuhus ni ser. Det är samma utbud i alla. Oxford street är faktiskt en upprepning på samma butiker, det kommer ni att märka! Tube: Marble Arch, Bond Street och Oxford Circus. JBörja vid Marble Arch och arbeta er upppåt!

 




Längtar !

Kommentarer
Postat av: petra

sv: på onepiece.se :)

2011-03-06 @ 18:06:37
URL: http://lillasysterpetra.blogg.se/
Postat av: Lina

Förstår det! jag vill oxå!

2011-03-07 @ 19:39:09
URL: http://liinish.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0